Fantasy review – Week 2/2023

NFL
22. 9. 2023

Jak již všichni dobře víte, během loňské sezóny jsme se rozhodli pro vás zorganizovat další projekt, který neoddiskutovatelně patří k životu téměř každého fanouška amerického fotbalu…NFL FANTASY. Po úvodním ročníku jsme rozdělili všechny hráče do 12 různých lig podle výkonosti v premiérové sezóně. Nyní jsme se již přehoupli do druhého ročníku tohoto ambiciózního projektu a Enefel.cz Fantasy je již v plném proudu. Pojďme si tedy shrnout aktuální dění napříč NFL a zprostředkovat veškeré důležité informace, které otřásají světem Fantasy lig.

NFL
22. 9. 2023
Ondra HorákOndra Horák
archiv Dolphins

Off-season utekla jako voda a hráči tak netrpělivě spřádali strategie s jakými půjdou do veledůležitého draftu, jež se konal v posledním týdnu před startem nové sezóny. Do všech lig se draftovalo v 15 kolech, přičemž každý hráč měl na pick 1,5 minuty. Přístup jednotlivců k draftu se samozřejmě liší. Někteří atakují nejlepší running backy, někteří naopak wide receivery a jiní zase mají svůj ojedinělý postup při draftu nejlepšího quarterbacka nebo tight enda. Co ale měli všechny ligy společné je to, že na prvních dvou výběrech v takřka každé lize šel jeden z dvojice Christian McCaffrey nebo Justin Jefferson. Jak vysoko tato dvojka zatím drží vlajky svých Fantasy majitelů? Na to se pojďme podívat v krátkém shrnutí dosavadních výkonů po 2 odehraných týdnech.

Po Weeku 2 se nám již pomalu začínají formovat stálice, které táhnou své celky ke kýženým vítězným duelům. Některá jména na tomto sezamu jsou očekávaná, jiná naopak velkým překvapením. Například takový Puka Nacua, který je momentálně na 3. příčce celkové produktivity PPR NFL Fantasy lig se od samého začátku dostal na roster pouze opravdových Fantasy fajnšmekrů.

Seznam nejproduktivnějších hráčů v Enefel.cz ligách po Weeku 2:

Celková produktivita:

  1. Tyreek Hill WR (59,5 b)
  2. Dallas Cowboys DEFENSE (56 b)
  3. Puka Nacua WR (52 b)

QBs:

  1. Kirk Cousins (46 b)
  2. Jordan Love (43,3 b)
  3. Justin Herbert (43,1 b)

RBs:

  1. Christian McCaffrey (48,4 b)
  2. Kyren Williams (45,4 b)
  3. Brian Robinson (42,5 b)

WRs:

  1. Tyreek Hill (59,5 b)
  2. Puka Nacua (52 b)
  3. Justin Jefferson (48,9 b)

TEs:

  1. T.J. Hockenson (37,1 b)
  2. Hunter Henry (33,8 b)
  3. Evan Engram (21,6 b)

Kickers:

  1. Nick Folk (28 b)
  2. Jake Elliot (28 b)
  3. Jake Moody (28 b)

Defenses:

  1. Cowboys (56 b)
  2. Steelers (36 b)
  3. Buccaneers (28 b)

Kromě již zmiňovaného překvapení jménem Nacua je také pozice running backa po prvních týdnech pořádně zamotaná. To, že se CMC bude držet vysoko bylo jasné od samého začátku. Kdo byl ale dostatečně prozíravý, aby draftoval Kyren Williamse? Vězte, že i takoví borci se v našich končinách pohybují a momentálně se jim RB Los Angeles Rams opravdu vyplácí. Ač nerad, tak musím zmínit také nepříjemné novinky spojené s několika zraněními. Přestože tyto zprávy jsou zdrcující především pro kariéry samotných hráčů, mají velký vliv také na výkony jejich fantasy týmů. Po přetržené achilovce skončila sezóna předčasně pro Aarona Rodgerse, od kterého se na hřišti v nabitém týmu Jets čekala obrovská produktivita. Prokletí Monday Night Football poté pokračovalo i v druhém týdnu, kdy si ošklivě poranil koleno RB Nick Chubb, jenž se už letos na hřiště také nepodívá (a my mu především přejme, aby toto zranění neukončilo celou jeho fotbalovou kariéru).

Abychom neskončili toto review na negativní notu, dovolte mi vám připomenout, že NFL Fantasy je stejně jako celý náš milovaný sport nepředvídatelná hra, ve které se může vše otočit během jednoho dne. Pokud jste tedy začali sezónu s bilancí 0-2, tak nevěště hlavy a bojujte dál, protože play off je stále daleko a vy se do něj můžete naprosto v pohodě probojovat. Pokud jste začali naopak 2 vítězstvími, tak neusněte na vavřínech. Dále přidávejte hráče na svůj roster a o tým se pořádně starejte. Za malou chvíli zde máme bye weeks a každý jeden hráč se bude hodit. Za celou redakci NFL.cz přeji hodně štěstí do nadcházejících soubojů všem aktivním hráčům!